Сложни времена се задават за  мобилните телефонни комуникации в Европа

...
Сложни времена се задават за  мобилните телефонни комуникации в Европа
Коментари Харесай

Телекомите в тревога - кризата за ток застрашава и мобилните комуникации

Сложни времена се задават за  мобилните телефонни връзки в Европа тази зима, в случай че се стигне до режим на тока, който неизбежно ще докара и до съществени нарушавания в работата на мобилните мрежи в целия район.

Решението на Русия да спре доставките на газ през главния маршрут за Европа след спора в Украйна усили рисковете от дефицит на сила, написа Ройтерс в собствен разбор. Във Франция - един от най-големите енергийни потребители в Европа обстановката се утежни от затварянето на доста атомни електроцентрали за поддръжката.

Представители на телекомуникационната промишленост към този момент споделят опасения, че една сурова зима може да изложи на риск телекомуникационната инфраструктура на Европа, принуждавайки фирмите и държавните управления да се опитат да смекчат въздействието.

В момента няма задоволително аварийни системи в доста европейски страни, с цел да се оправят с по-мащабни спирания на електрозахранването, което покачва и заплахата за спирания на мобилните връзки, показва организацията, цитирайки мнението на четирима ръководители на телекомуникационни компании от района.

Страните от Европейския съюз, в това число Франция, Швеция и Германия, се пробват да подсигуряват, че връзките няма да бъдат наранени, даже и при привършване на аварийните акумулатори, конфигурирани на хилядите клетъчни антени, разпръснати из техните територии.

Франция

Кризисен проект за деяние, показани от френската електроразпределителна компания Enedis, включва евентуално спиране на тока до два часа в най-лошия сюжет, оповестиха за Ройтерс два чудесно осведомени източника.

Общ режим на тока ще засегне единствено елементи от страната на ротационен принцип, само че съществени услуги като лечебни заведения, полиция и обществена инфраструктура няма да бъдат наранени, планува този проект.

Швеция, Германия и Италия

Телекомите в Швеция и Германия също към този момент са изразили угриженост за вероятен дефицит на електричество пред своите държавни управления. Шведският телекомуникационен регулатор PTS работи с телеком оператори и други държавни организации, с цел да откри решения. Това включва и разискване на сюжети за това какво ще се случи, в случай че бъде въведен режим (нормиране) на тока, споделиха за Ройтерс няколко източника, осведомени с въпроса.

PTS финансира закупуването на портативни бензинови и мобилни базови станции, които се свързват с мобилни мрежи, с цел да се оправят с по-продължителни спирания на зареждането, съобщи представител на компанията.

Италианското телекомуникационно лоби ще отстоява пред новото държавно управление на Италия позицията мобилната мрежа в страната да бъде изключена от всевъзможни спирания на електрозахранването или икономисване на сила.

Прекъсванията на електрозахранването усилват риска от разваляне на електронните съставни елементи, в случай че бъдат подложени на неочаквани спирания, уточни пред Ройтерс ръководителят на телекомуникационното лоби в Италия Масимо Сарми.

Производители на телекомуникационно съоръжение като Nokia и Ericsson пък работят с мобилните оператори, с цел да смекчат въздействието на дефицита на електрическа енергия.

Европейските телекомуникационни оператори би трябвало да ревизират мрежите си по този начин, че да понижат в допълнение ползване на сила и да модернизират оборудването си, като употребяват по-енергийно ефикасни радио дизайни, споделят още потърсените за коментар от Ройтерс неназовани четирима ръководители на телекомуникациите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР